Skip to Content


Content

Elfack 2011 - Ny serie effektbrytare

Upplands Väsby, den 2 mars 2011

Foto: Siemens

Siemens Sentronfamilj utökas med en ny serie effektbrytare, Sentron 3VT, ett komplement till den sedan länge välkända effektbrytaren Sentron 3VL.

Sentron VT finns i fem storlekar upp till en märkström på 1 600 A. Den nya effektbrytaren är huvudsakligen avsedd för en spänning på 400 V men kan installeras i nät upp till 690 V. Kortslutningsbrytförmåga i 400 V-nät är upp till 65 kA. Samtliga varianter finns både som 3- och 4-poliga.

Sentron VT är en modern moduluppbyggd effektbrytare med ett komplett program av tillbehör för anslutning av kablar, plug-in-socklar, kassetter och manöverdon. Utbytbara utlösare kan bytas framifrån.

I Siemens sortimentet ingår även en mycket kompakt effektbrytare som även kan monteras på DIN-skena och som finns i märkströmmar upp till 25 kA vid 400 V.

För mer information och bilder, se länkar i högerkolumnen.För ytterligare information kontakta:

Mats Rehnström
Siemens AB
Industry Sector
Industry Automation
Tel: 08-728 17 59
Mobil: 070-728 17 59
mats.rehnstrom@siemens.com


Siemens utvecklar innovativa och högteknologiska lösningar inom områdena industri, energi, hälso-
och sjukvård. Vi har världens största miljöportfölj med produkter, lösningar och tjänster som bidrar till
att skapa en hållbar framtid. En tredjedel av vår omsättning kommer från miljöportföljen. Siemens har funnits i Sverige sedan 1893 och vi är idag cirka 4 900 medarbetare. Förra affärsåret omsatte vi ungefär 21 miljarder kronor.
Läs mer på www.siemens.se

Siemens Industry Sector är den världsledande leverantören av teknik för produktion, infrastruktur, transport, byggnader och belysning. Våra innovativa produkter, lösningar och tjänster leder till effektivisering och ökad produktivitet. Vi är även ledande inom energieffektivisering och säkerhet för byggnader som skapar hållbara värden under hela livslängden.
Läs mer på www.siemens.se/industry

 
 

Användning av pressbilder

Siemens pressbilder får endast användas i redaktionella sammanhang. Ange alltid upphovsman i samband med publicering, såsom ”Foto: Siemens”. Kommersiell användning av bilder och information, exempelvis annonser och kampanjer, är förbjuden. Copyright tillhör Siemens AB/München/Berlin, alternativt Siemens AB/Upplands Väsby.