Skip to Content


Content

Elfack 2011 - Energieffektiv reglering med modulär och användarvänlig frekvensomriktare

Upplands Väsby, den 3 mars 2011

Siemens nya frekvensomriktare Sinamics G120P, som ingår i den innovativa och framtidsorienterade Sinamicsfamiljen, är idealisk för energieffektiv reglering inom byggnadsautomation samt vatten- och processindustrin.

 
 

Foto: Siemens

Sinamics G120P är en kostnadseffektiv och användarvänlig frekvensomriktare för energieffektiv reglering av pump-, fläkt- och kompressorapplikationer. Denna nya frekvensomriktare är modulär,
vilket innebär att kraft- och styrdel är skilda, något som medför bättre applikationsanpassning.

Kommunikationsmöjligheter via bland annat USS, Modbus RTU, BACnet MS/TP, Profibus DP och CANopen ger kompletta integrationsmöjligheter. Frekvensomriktaren är även med sina sex DI, tre DO, fyra AI och två AO bra bestyckad för annan kommunikation.

Idriftsättning sker med mjukvaran Starter för pc eller med någon av de lättanvända operatörspanelerna IOP eller BOP-2. Operatörspanelen IOP finns med svensk text och macros/wizards för enkel och smidig parametrering.

För mer information och bilder, se länkar i högerkolumnen.


För ytterligare information kontakta:

David Wiik
Siemens AB
Industry Sector
Tel: 08-728 12 35
Mobil: 070-728 12 35
david.wiik@siemens.com


Siemens utvecklar innovativa och högteknologiska lösningar inom områdena industri, energi, hälso-
och sjukvård. Vi har världens största miljöportfölj med produkter, lösningar och tjänster som bidrar till
att skapa en hållbar framtid. En tredjedel av vår omsättning kommer från miljöportföljen. Siemens har funnits i Sverige sedan 1893 och vi är idag cirka 4 900 medarbetare. Förra affärsåret omsatte vi ungefär 21 miljarder kronor.
Läs mer på www.siemens.se

Siemens Industry Sector är den världsledande leverantören av teknik för produktion, infrastruktur, transport, byggnader och belysning. Våra innovativa produkter, lösningar och tjänster leder till effektivisering och ökad produktivitet. Vi är även ledande inom energieffektivisering och säkerhet för byggnader som skapar hållbara värden under hela livslängden.
Läs mer på www.siemens.se/industry

 
 

Användning av pressbilder

Siemens pressbilder får endast användas i redaktionella sammanhang. Ange alltid upphovsman i samband med publicering, såsom ”Foto: Siemens”. Kommersiell användning av bilder och information, exempelvis annonser och kampanjer, är förbjuden. Copyright tillhör Siemens AB/München/Berlin, alternativt Siemens AB/Upplands Väsby.