Skip to Content


Content

Cyklar fixar scenbelysningen i Kungsträdgården under Earth Hour Show

Upplands Väsby, den 23 mars 2010

Lördagen den 27 mars släcker världen ljuset i en mäktig klimatmanifestation. Genom attsläcka ljuset under en timme kan privatpersoner, myndigheter, företag och organisationer ge sitt stöd för klimatet och skicka en kraftfull signal till världensmakthavare att agera i klimatfrågan.

”Siemens arbetar mycket långsiktigt med miljö- och hållbarhetstänkande och vårt deltagande i Earth Hour är en naturlig del av vad företaget står för”, säger Maria Baldin, informationschef på Siemens AB.

Under den mörka timmen kommer ljuset att släckas på en konsert med kända artister - EarthHour Show. Konserten hålls i Kungsträdgården i Stockholm och anordnas av WWF och MTGRadio. Istället för vanlig el kommer åtta elitcyklister och deras cyklar att lysa upp artisterna på scenen. Siemens står för tekniken.

”Vi uppmanar våra kunder och medarbetare att aktivt delta i Earth Hour så att vi tillsammans hjälper till att bekämpa de negativa klimatförändringarna. Siemens vill bidra till att Sverige når målet att fem miljoner människor släcker ljuset för att skicka en politisk signal till makthavare om att ta klimatfrågan på allvar”, säger Maria Baldin.

Det här gör Siemens för klimatmanifestationen Earth Hour:


För ytterligare information kontakta:
Maria Baldin
Siemens AB
Corporate Communications
Tel: 08-728 10 15
maria.baldin@siemens.com


Om Siemens
Siemens utvecklar innovativa och högteknologiska lösningar inom områdena industri, energi, hälso- och sjukvård. Vi är världens största leverantör av miljövänliga produkter och lösningar som bidrar till att skapa en hållbar framtid. En tredjedel av vår omsättning kommer från vår miljöportfölj. Siemens har funnits i Sverige sedan 1893 och vi är idag cirka 4 900 medarbetare. Förra affärsåret omsatte vi ungefär 21 miljarder kronor.

 
 

För nedladdning